Com pots fer compost, un nou recurs educatiu

Presentem un nou recurs educatiu, la unitat didàctica Com pots fer compost. Es tracta d’un dossier pedagògic destinat a educació primària, per treballar de manera competencial i transversal diferents continguts del currículum relacionats amb el compostatge. Recull 23 activitats educatives per fer tant a l’aula com a l’entorn proper.

Els principals objectius de la unitat didàctica són: conscienciar sobre la importància de reduir els residus domèstics i de reciclar-los per convertir-los en nous recursos; comprendre el cicle de la matèria; potenciar la pràctica participativa de l’autocompostatge escolar com a solució eficaç per gestionar els residus orgànics que es generen al centre; afavorir la participació, la iniciativa i la responsabilitat en el treball en grup i en la recerca de solucions.

El dossier, de caire competencial i vivencial, proposa un aprenentatge basat en el treball d’experimentació i de descoberta. La majoria d’activitats estan pensades per aquells centres educatius que teniu un compostador o que us voleu iniciar en el procés de compostatge dels residus orgànics, però també permet treballar altres aspectes sobre el compostatge sense la necessitat de tenir un compostador al centre.

Esperem que sigui una bona eina per posar en marxa o seguir treballant el vostre projecte de compostatge escolar el proper curs 2020-2021. Podeu comptar amb el nostre suport i assessorament.

Però sobretot ens agradaria que servís per afavorir l’educació per a la sostenibilitat a l’escola i a l’entorn proper.

Podeu descarregar el dossier pedagògic i l’annex amb les fitxes d’activitats aquí:

Trobareu més documents i unitats didàctiques a l’apartat Documents i recursos d’aquest bloc.

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.