Materials didàctics elaborats conjuntament

El seminari d’educació per a la sostenibilitat de les escoles de la Mancomunitat La Plana, a més de ser un espai de trobada per a la formació i l’intercanvi d’experiències, pretén ser un espai per a l’elaboració conjunta de nous materials i recursos educatius fruit de les necessitats/interessos dels centres que hi participen.

Els cursos 2014-15 i 2015-16 el grup de mestres, amb la col·laboració tècnica del Servei d’Educació Ambiental de la Mancomunitat La Plana, ha elaborat dues pràctiques educatives conjuntes. Es poden consultar a continuació:

El curs 2014-15, amb l’objectiu de donar a conèixer i difondre els usos de les plantes aromàtiques, es va elaborar una Unitat de Programació de caire competencial i vivencial adreçada a cicle mitjà de primària sobre algunes de les plantes aromàtiques més comunes del nostre entorn.

El curs 2015-16 hem elaborat un document que és un recull d’idees, reflexions i propostes, ordenades per temàtiques, per aturar-nos a repensar el pati escolar. Per entendre’ns, es tracta d’una mena de guia que ofereix idees i plantejaments a tots aquells centres educatius que vulguin aprofitar els patis escolars per treballar d’una manera competencial diferents continguts del currículum relacionats amb la sostenibilitat. El document també inclou un recull de recursos, bones pràctiques i projectes innovadors que han portat a terme altres escoles, de Catalunya i d’altres indrets.