Els últims plàstics

Proposta educativa que té per objectiu donar una segona vida als residus plàstics d’un sol ús a través de la creació artística, i actuar a favor de la prevenció de residus.

Es porta a terme el curs 2021-22 en el marc de la Setmana europea de la prevenció de residus. Es compta amb l’assessorament de l’artista Casper van Leeuwen, i el suport de la Diputació de Barcelona. Hi participen vuit centres educatius i les obres d’art reciclat realitzades s’exposen el mes de novembre del 2021 a Can Costa Centre Cultural de Taradell.

ELS OBJECTIUS

  • Conscienciar-se del problema que causen els residus plàstics al medi ambient.
  • Potenciar el reciclatge creatiu com una manera de reutilització dels residus.
  • Transmetre un missatge sensibilitzador per denunciar la contaminació del planeta i a favor de la prevenció de residus.
  • Mostrar en una exposició d’art reciclat el resultat del treball dels centres educatius.
  • Fomentar l’esperit crític i el treball cooperatiu.

EL CONTEXT

La societat actual genera una enorme quantitat de residus i és la causant de gran part de la contaminació del planeta. Per això, des de fa anys, el reciclatge s’ha convertit en una acció imprescindible per protegir el medi. La situació d’emergència climàtica que vivim porta a preguntar-nos si els envasos que comprem i llencem es podrien evitar. Molts d’ells són de plàstic i representen un malson per als ecosistemes aquàtics i terrestres. Per sort, arreu hi ha iniciatives que promouen la reutilització, la reparació, l’intercanvi i la reducció de residus, que dibuixen un futur més sostenible. Els infants i joves s’han preguntat: …i si els envasos de plàstic que ara tenim al voltant fossin els últims plàstics del planeta? El missatge que envien és molt clar: Suma’t a un món amb menys residus!

Tràiler del projecte (assessorament artístic)

Vídeo del projecte (assessorament artístic)