El bloc i la xarxa d’escoles

Aquest bloc és un espai virtual que va ser creat l’any 2012 i que recull les experiències, actuacions i projectes d’educació per a la sostenibilitat que porten a terme els centres educatius dels municipis de la Mancomunitat La Plana.

Els seus objectius són, d’una banda, promoure l’intercanvi d’experiències entre mestres i alumnes dels diversos centres educatius per avançar en el treball en xarxa i, de l’altra, donar a conèixer i posar en valor la tasca que realitzen les escoles conjuntament amb el Servei d’Educació Ambiental de la Mancomunitat La Plana.

Entenem que treballar en xarxa és compartir coneixements, pràctiques i experiències. És la millor manera d’afrontar els reptes de la sostenibilitat: a partir d’aprendre dels uns i dels altres, a partir d’incorporar diferents actors a les nostres escoles, a partir de treballar amb la comunitat on està integrada l’escola…

La xarxa d’escoles de la Mancomunitat és simplement una manera d’enfocar aquesta forma de treballar. Des de fa uns cursos, hem intentat convergir els temes de treball, perquè les escoles treballin en projectes comuns: la gestió dels residus, l’hort escolar, etc. Tenim diferents eines, espais i moments per trobar-nos i compartir experiències entre mestres i alumnes, com el seminari de formació de mestres i aquest bloc.

Des de la Mancomunitat La Plana, que és simplement un element més d’aquesta xarxa, acompanyem les escoles en la dinamització dels seus projectes educatius i coordinem alguns projectes comuns .

 

Aquest bloc està gestionat per l’Àrea de Medi Ambient de la Mancomunitat La Plana, i qualsevol escola del nostre àmbit territorial que vulgui enviar una experiència, alguna foto o algun comentari ha d’enviar un correu a:

mediambient.escoles@mancoplana.cat