El bloc i la xarxa d’escoles

Aquest bloc és un espai virtual que va ser creat l’any 2012 i que recull les experiències, actuacions i projectes d’educació per a la sostenibilitat que porten a terme els centres educatius dels municipis mancomunats (Aiguafreda, Balenyà, El Brull, Folgueroles, Malla, Muntanyola, Sant Martí de Centelles, Santa Eulàlia de Riuprimer, Seva, Taradell, Tona, Viladrau, EMD Sant Miquel de Balenyà).

Els objectius d’aquest bloc són, d’una banda, promoure l’intercanvi d’experiències entre els centres educatius per avançar en el treball en xarxa i, de l’altra, donar a conèixer i posar en valor la tasca que realitzen els centres conjuntament amb el Servei d’Educació Ambiental de la Mancomunitat La Plana.

Entenem que treballar en xarxa és compartir coneixements i experiències, crear aliances, aprendre els uns dels altres, incorporar diferents actors i treballar amb la comunitat on està integrada l’escola. Per tant, és la millor manera d’afrontar els reptes de la sostenibilitat.

La xarxa d’escoles de la Mancomunitat és simplement una manera d’enfocar aquesta forma de treballar. Des de fa uns cursos, hem intentat convergir els temes de treball, perquè els centres treballin en projectes comuns: la gestió i la prevenció dels residus, l’hort i el compostatge escolar, etc.

Des de la Mancomunitat La Plana, que és simplement un element més d’aquesta xarxa, acompanyem les escoles en la dinamització dels seus projectes educatius i coordinem alguns projectes comuns.

Aquest bloc està gestionat per l’Àrea de Medi Ambient de la Mancomunitat La Plana. Qualsevol centre educatiu del nostre àmbit territorial que vulgui enviar una experiència, foto, comentari o suggeriment ha d’enviar un correu a: mediambient.escoles@mancoplana.cat