El curs 2019-2020 ha estat un curs estrany i diferent que no ens esperàvem. La situació de pandèmia pel coronavirus, viscuda el darrer trimestre del curs escolar, ha obligat a ajornar les activitats presencials programades per la primavera i a plantejar noves metodologies d’aprenentatge, sobretot amb eines telemàtiques. Al mateix temps ha estat una bona oportunitat per aturar-nos a pensar com podem fer front com a societat a les crisis actuals i futures, siguin sanitàries, econòmiques, socials o ambientals. L’educació ambiental és una eina imprescindible per ajudar-nos a analitzar i comprendre les problemàtiques a les quals ens enfrontem i, alhora, capacitar-nos per actuar i avançar cap a un món més just i sostenible.
Durant el confinament s’han publicat un total de 12 reculls setmanals de recursos d’educació ambiental per a petits i grans per poder fer des de casa (tallers, articles, notícies, consells, activitats…).
També s’ha creat la proposta educativa Som sostenibles, a l’escola i a casa per celebrar el Dia Mundial del Medi Ambeint el 5 de juny. La proposta consisteix en un recull de reptes relacionats amb els 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible, per promoure la reflexió de com des de casa es poden fer petites accions que contribueixin a millorar la salut del planeta.
