A l’estiu també parlem dels residus

Aquest estiu el Servei d’educació ambiental de la Mancomunitat La Plana ha col·laborat amb el Servei de Joventut en algunes activitats del programa Estiu Jove. L’objectiu de les activitats ha estat sensibilitzar els joves sobre la importància de reduir els residus que generem i afavorir hàbits que promoguin la sostenibilitat.

A Seva s’ha col·laborat en diverses activitats durant la tercera setmana del Fem-ho Jove, dedicada als residus. Per una banda s’ha dinamitzat un matí d’activitats de reflexió envers la prevenció de residus, amb el joc escape room Col·lapse total com a tret de sortida, un Kahoot i curtmetratges. Per l’altra, s’ha fet un treball de servei comunitari en el marc del projecte Xarxa d’intercanvi de llibres de la Mancomunitat La Plana. S’ha impulsat la creació d’un punt d’intercanvi de llibres, situat davant de la Sala Polivalent. Aquest punt té forma de caseta tancada de fusta construïda amb materials recuperats de la deixalleria de la Mancomunitat. L’ha construït un fuster del municipi i els joves l’han envernissat i col·locat. L’objectiu d’aquesta iniciativa és promoure la reutilització de llibres donant-los una segona vida, reduir la generació de residus i fomentar la cultura. Per donar a conèixer el projecte a tota la ciutadania, els joves han fet un taller de comunicació i creació artística amb l’acompanyament d’una actriu i el resultat ha estat aquest vídeo. Els joves esperen que tot el poble en pugui gaudir i que se’n faci un bon ús.

A Santa Eulàlia de Riuprimer s’ha organitzat un matí lúdic i de reflexió envers la prevenció de residus en col·laboració amb el Casal d’estiu Mikofilós i el Punt Jove El Cucut. S’ha fet el joc escape room Col·lapse total, amb el qual 45 infants han pogut resoldre els enigmes per conèixer com funciona la planta de triatge de la Mancomunitat.

Al casal d’estiu d’Aiguafreda s’ha dinamitzat una matinal d’activitats i jocs lúdics relacionats amb la recollida i la prevenció dels residus en col·laboració amb l’esplai Pica Pins. S’han muntat diversos jocs com la Recimaleta, els Jocs de sempre amb material reciclat, el joc No t’emboliquis amb els reciclables, el Recicub i el joc de l’oca Menys és més. Hi ha participat els infants d’infantil fins a 5è.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.