Estrenem el nou escape room educatiu

L’Àrea de Medi Ambient de la Mancomunitat La Plana ha creat aquest curs 2020-2021 un nou recurs educatiu en format joc d’escapada. Es tracta d’un escape room que porta per títol Col·lapse totali està destinat a alumnat a partir de cicle superior de primària i a tota la ciutadania.

Aquest té per objectius donar a conèixer als joves i a la ciutadania què és la fracció dels materials reciclables (multiproducte) i com se separen aquests materials a la planta de triatge de la Mancomunitat, així com reflexionar d’una manera lúdica sobre la importància de fer una bona separació del paper, cartró i envasos lleugers perquè es puguin reciclar i transformar-se en nous recursos.

El joc planteja una missió i sis reptes que s’han de resoldre superant proves de lògica i enigmes abans que s’esgoti el temps, de 40 minuts. Hi poden jugar tres equips simultàniament i consta d’una aplicació web per jugar a través de tauleta, ordinador o mòbil i també d’un material físic que inclou un trencaclosques gegantplafons informatius i diversos contenidors amb cadenats.

El plantejament de la missió és el següent:

La planta de triatge de la Mancomunitat no pot continuar separant els materials reciclables. Està a punt de patir un col·lapse a causa del gran augment de deixalles que hi arriben cada dia. Necessitem la vostra ajuda! Accepteu el repte i demostreu que sabeu reciclar i reutilitzar, i atureu el gran col·lapse.

El mes de novembre passat es va fer una prova pilot del joc amb alumnes 5è i 6è de primària i 1r d’ESO de l’Institut Escola Mossèn Cinto de Folgueroles. Aquesta primavera s’ha estrenat el joc definitiu amb infants i joves de diversos centres i escoles: SIS El Puntal de Taradell, escola Les Basseroles de l’EMD Sant Miquel de Balenyà (5è i 6è de primària), Institut Escola Carles Capdevila dels Hostalets de Balenyà (4t de primària), SIS La Quitxalla dels Hostalets de Balenyà i Consell d’Infants d’Aiguafreda.

El recurs és gratuït i es deixa en préstec als centres educatius que hi estiguin interessats dels municipis mancomunats. Es recomana jugar-hi un cop s’ha fet la visita a la planta de triatge o bé com a activitat complementària a un projecte educatiu més ampli sobre la temàtica dels residus. La dinamització de l’activitat va a càrrec de l’educadora ambiental de la Mancomunitat.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.