Les escoles netegem el nostre entorn!

Els centres educatius dels municipis mancomunats participen aquest mes de maig al Let’s Clean Up Europe (LCUE). A més de les escoles i els instituts, molts Ajuntaments, en col·laboració amb la Mancomunitat La Plana, organitzen accions de neteja a nivell de municipi el cap de setmana del 8 i 9 de maig. En tot moment es compliran les mesures de prevenció establertes per la COVID-19. Us animem a participar-hi!

El LCUE és una acció comuna a tot Europa per conscienciar sobre la quantitat de residus que llencem de forma incontrolada a la natura i promoure accions de sensibilització a través de la recollida d’aquests residus abocats il·legalment als boscos, platges, marges de rius, etc. També vol debatre i adoptar mesures correctores i preventives per evitar noves neteges.

Aquest any, amb l’objectiu de fer una acció en xarxa als municipis mancomunats, demanem a tots els centres educatius que hi participen que facin una recollida de dades de la caracterització de residus amb una fitxa comuna. D’aquesta manera, al final de l’acció farem un càlcul del total de residus recollits de cada fracció a tots els municipis, sumant les accions escolars i les accions obertes a la ciutadania.

A més, hem elaborat un breu dossier didàctic amb un recull de propostes de treball previ, posterior i per fer durant l’activitat. Hi ha idees per treballar-ho a l’aula i a l’entorn, per reflexionar, i per aconseguir que l’acció vagi més enllà de la neteja, i serveixi per conscienciar i millorar l’entorn natural proper.

Els centres que hi participen són: escola Muntanyola, escola Les Basseroles, escola Farigola, escola El Gurri, escola Les Pinediques, escola Sant Genís i Santa Agnès, institut de Taradell, escola L’Era de Dalt, escola Vedruna Tona, institut de Tona i escola Els Castanyers. Altres centres com l’institut escola Mossèn Cinto i l’institut escola Carles Capdevila hi van participar la tardor passada, coincidint amb la Setmana europea de la prevenció de residus.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.