Comencem amb ganes!

Donem la benvinguda a un nou curs escolar que comença amb més complexitat i incerteses que mai, però que de ben segur que sabrem afrontar, adaptar-nos-hi i aprofitar l’oportunitat per seguir aprenent i millorant.

Des del Servei d’Educació Ambiental de la Mancomunitat La Plana tenim molta il·lusió i ganes de seguir treballant al vostre costat, i us continuarem oferint assessorament, recursos i visites per seguir avançant cap a una millor educació per al desenvolupament sostenible.

Novetats d’aquest curs

Projecte que proposa posar l’atenció en la quantitat d’embolcalls que es generen en els esmorzars de tota l’escola o l’institut, i promoure la reflexió i l’acció a favor de la prevenció de residus, amb la implicació de tota la comunitat educativa.  Es tracta d’una activitat atractiva, espontània, vivencial i molt visual que dura una setmana. El curs passat es fa fer la primera edició, amb el comptador – capsa de pizza. Ben aviat presentarem una nova proposta per fer durant la Setmana europea de la prevenció de residus, del 23 al 27 de novembre del 2020.

Per als centres que ja fa temps que treballeu el compostatge escolar, i per aquells que us hi voleu iniciar, hem fet un dossier pedagògic destinat a educació primària, per treballar de manera competencial i transversal diferents continguts del currículum relacionats amb el compostatge. Recull 23 activitats educatives per fer tant a l’aula com a l’entorn proper. Podeu comptar amb el nostre assessorament i dinamització de les activitats.

Per a totes les escoles que treballeu el projecte d’hort escolar, hem agrupat i ordenat les activitats fetes a les escoles al llarg dels últims cursos, i us presentem una guia que recull un total de 36 activitats d’educació per a la sostenibilitat que tenen com a punt de partida l’hort de l’escola. Estan destinades a l’educació primària i es poden adaptar als interessos i necessitats que cada moment i cada centre requereixin. Podeu comptar amb el nostre suport en aquest projecte.

  • Escape room Col·lapse total.

Estem creant un nou recurs educatiu en format escape room destinat a tots els públics, i per poder fer en aquells centres que hi estigueu interessats (cicle superior i +). Serà en format interactiu i partirà d’una situació de col·lapse total, en què al món s’estan esgotant els recursos i les deixalles s’acumulen. Ben aviat us en donarem més detalls!

  • Escola i poble residu zero.

Estem creant una proposta educativa destinada a cicle mitjà i superior de primària que té per objectiu principal que l’alumnat prengui consciència de la problemàtica que representa la generació de residus a l’escola i al poble, i que elabori propostes senzilles per promoure la reducció de les deixalles amb la participació i sensibilització de tota la comunitat educativa. Es tracta d’una activitat que es desenvolupa a través de la metodologia de treball per projectes i que permet treballar diferents competències de manera transversal. Ben aviat us la presentarem!

És una acció comuna a tot Europa per conscienciar sobre la quantitat de residus que llencem de forma incontrolada a la natura i promoure accions de sensibilització a través de la recollida d’aquests residus abocats il·legalment en entorns naturals. L’activitat s’emmarca dins la programació de la Setmana europea de la prevenció de residus i sempre es realitza al mes de maig. Aquest any, degut a la pandèmia, es va posposar i es realitzarà el 18, 19 i 20 de setembre.

Tots aquells centres que estigueu interessats a promoure una acció d’aquest tipus de cara a la primavera, poseu-vos en contacte i us donarem suport per organitzar l’activitat, juntament amb l’Ajuntament i entitats del municipi.

BON INICI DE CURS!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.