Recursos per treballar des de casa #ensquedemacasa (11)

Comencem la penúltima setmana del curs escolar. Un curs estrany en què ens hem hagut d’adaptar, reinventar i aprendre noves maneres de treballar per seguir connectats.

Compartim una nova entrega de recursos d’educació ambiental que us permetran reflexionar i fer petites accions sostenibles des de casa i des de l’escola.

Salut per a tothom!

ARTICLES PER PENSAR

L’aire lliure com a aliat per una tornada a les aules diferent. Epidemiòlegs i pedagogs proposen un protocol que busca una educació més amable usant parcs, carrers per a vianants o patis per impartir classe de manera segura. Article en castellà, publicat a El País el 03/06/2020.

Deu anys per aturar la sisena gran extinció. Un estudi alerta que l’activitat humana multiplica per cent el ritme d’extinció d’espècies. Article publicat al diari Ara el 03/06/2020.

La Covid-19, la prova del cotó fluix de la greu afectació del trànsit en l’emergència climàtica. Estudis científics ja avalen que la disminució dràstica del trànsit rodat durant el confinament ha estat clau en la reducció d’emissions a l’atmosfera i que ha situat les ciutats per primer cop en dècades dins els paràmetres exigits per l’OMS. Article de Josep Comajoan publicat a la revista Opcions el 03/05/2020.

La pandèmia de COVID-19 no ha de posar en pausa l’acció climàtica. Si el món ha vist un futur ombrívol amb l’aparició de la COVID-19, els efectes d’un escalfament global de 3-4 °C a finals de segle ens presenten un nivell d’incertesa completament diferent, fins i tot en termes de salut. Font: UNEP, publicat a Sostenible.cat el 08/05/2020.

NOTÍCIES D’ACTUALITAT

El projecte “Marviva-Upcycling the Oceans” extreu 58 tones d’escombraries marines a la costa catalana durant el 2019. Notícia publicada a la Revista del Baix Empordà el 08/06/2020.

Desastre ecològic a l’Àrtic rus pel vessament de combustible dièsel. Notícia publicada al diari El Punt Avui el 05/06/2020.

RECURSOS EDUCATIUS

Activitats sobre el plàstic. Per protegir la natura hem d’actuar definitivament contra la contaminació per plàstics. Des de la Diputació de Barcelona fan una proposta d’activitats molt interessants i complertes, moltes d’elles amb materials i recursos online molt útils. Si busques idees per treballar amb els infants i joves aquest tema, fes un cop d’ull a aquestes propostes que segur que t’ajuden a inspirar-te.

13 videojocs i Apps sobre canvi climàtic i sostenibilitat. La Fundesplai fa un recull de jocs d’ordinador i Apps per educar per la sostenibilitat i sensibilitzar sobre les causes, efecte si possibles solucions del canvi climàtic.

VÍDEOS

The Turning Point. Un curtmetratge animat de Steve Cutts que explora la destrucció del medi ambient, el canvi climàtic i l’extinció d’espècies des d’una altra perspectiva. Durada: 3:27 minuts.

18 documentals espectaculars per estimar la natura. La Fundesplai fa un recull de 18 pel·lícules i sèrie documentals per veure en família que afavoreixen l’estima i la cura de la natura. Tant en família com des de l’escola podem transmetre i estimular l’amor i el coneixement de la natura fent excursions, sortides i vacances a espais naturals tant sovint com sigui possible.

Debat en línia “Emergència ecològica i COVID19” organitzat per la Xarxa per a la Conservació de la Natura (XCN), celebrat el 19/05/2020.

UN CONSELL

consell

Aquests dies que utilitzem tants guants, mascaretes i tovalloletes, és important recordar que no es llencen a terra ni tampoc al vàter. Cal recordar que van a la fracció resta o rebuig. I per reduir residus, recordeu que podeu fer servir mascaretes reutilitzables!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.