Tercera horterada

Escola Valldeneu, Sant Martí de Centelles.

El passat dijous 10 de gener vam realitzar la 3a horterada d’aquest curs que tenia per objectiu conèixer la terra del nostre hort.

Al llarg de la tarda vam fer dos tallers: un al pati i un a dins les aules. El del pati consistia en fer un experiment entre diferents terres i sorres, havíem d’esbrinar quina terra anava més bé per fer créixer hortalisses al nostre hort, ho vam dur a terme tot fent diferents formes amb la terra. Amb totes es podia fer el mateix? Què passava si hi posàvem aigua? Després de realitzar aquest experiment vam descobrir que la terra que anava més bé no era ni la sorra del sorral ni l’argila.

Entre altres coses, el que més va agradar a petits i grans va ser empastifar-se les mans i fer “pastetes”!

D’altra banda, dins les aules també vam fer un altre experiment on a partir del suc de la col llombarda podíem classificar els aliments segons si eren àcids, bàsics o neutres. També vam descobrir que combinant diferents líquids l’aigua canviava de color.

Finalment, vam observar com era la terra del nostre hort; i ens vam adonar que era una substància neutra i que per això podem plantar hortalisses.

Més informació al bloc de l’escola.

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.