A punt per reciclar!

Aquest curs, els alumnes de 5è de primària de l’Escola L’Era de Dalt de Tona hem portat a terme un projecte per millorar la gestió dels residus de la nostra escola.

El mes de novembre vam iniciar el projecte aprenent què era una ecoauditoria i ens vam organitzar per fer tota la feina.

La primera fase va consistir en investigar com separem les deixalles a l’escola. Vam fer dues sessions d’investigació.

El primer dia vam recórrer tots els espais de l’escola per localitzar on estaven situades les papereres, i de quin tipus eren, si eren de material reciclable, de matèria orgànica o de rebuig. Després d’aquesta recerca ens vam adonar que havíem de millorar en molts aspectes per acabar sent una escola molt recicladora.

El segon dia ens vam dedicar a analitzar com fem la recollida de residus al pati. Vam descobrir que al llarg de 4 dies es recullen 8 kg de deixalles al pati. I també vam adonar-nos que les papereres no estan diferenciades per fraccions, per tant, tots els residus es barregen.

Durant la segona fase de l’ecoauditoria vam proposar millores en funció d’aquests resultats. Vam pensar com fer-ho per solucionar els problemes que tenim i millorar la recollida de residus a les aules i al pati, perquè així es puguin recollir separats per fraccions. Després de reflexionar-hi vam proposar un seguit de millores:

– Posar cubells d’orgànica a cada aula.

– Fer cartells per a totes les aules.

– Anar a explicar el projecte a cada aula.

– Pintar les papereres del pati.

Al llarg del segon i tercer trimestre hem posat en marxa aquestes actuacions entre tots i ara totes les aules ja tenen tres cubells amb cartells informatius, les papereres del pati ja estan identificades amb color blau, marró i negre, i tota l’escola ja està informada d’aquestes millores.

Ara ja estem a punt per reciclar. Esperem que tota l’escola hi col·labori i puguem fer una bona recollida selectiva de residus.

 

 

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.