Fem una ecoauditoria a l’escola

Aquest curs, els alumnes de 5è de primària de l’Escola L’Era de Dalt de Tona hem iniciat un projecte per millorar la gestió dels residus de la nostra escola.

El passat divendres 13 de novembre vam començar el projecte. La Mariona de la Mancomunitat la Plana va venir a l’escola per explicar-nos què era una ecoauditoria i com ens organitzarem per portar-la a terme.

Vam descobrir que una ecoauditoria és un procés d’autoavaluació que ens permetrà reflexionar sobre la pròpia pràctica sobre el tema dels residus. Ens servirà per adonar-nos dels residus que fem a l’escola, per conscienciar-nos d’aquesta problemàtica, per esbrinar què podem fer per separar-los correctament i reduir-ne la quantitat, i també per buscar solucions per millorar el medi ambient. L’ecoauditoria consta de 4 fases: investigació, proposta de millores, acció i avaluació.

El primer dia el vam dedicar a la investigació. Volíem descobrir quantes papereres hi havia distribuïdes per l’escola, i de quin tipus eren, si eren de material reciclable, de matèria orgànica o de rebuig. Ens vam dividir en grups i vam recórrer tots els espais del centre: aules d’educació infantil, aules de primària, aula d’informàtica, biblioteca, lavabos, sala de mestres, menjador, pati, despatxos de l’equip directiu, passadissos, etc. Vam situar totes les papereres sobre el plànol i vam recollir el màxim d’informació: nombre de papereres de cada espai, color de les bosses, tipus de residus de cada paperera, si hi havia algn tipus de cartell informatiu, etc.

20151113_160318

20151113_160143.jpg

Quan vam posar en comú tota la informació recollida per cada grup de treball, ens vam adonar que hem de millorar en molts aspectes. A partir d’ara ens posarem a treballar de valent per proposar millores i acabar sent una escola molt recicladora.

 

 

 

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.