Al cicle inicial de L’Era de Dalt gaudim fent d’hortolans

Durant l’hivern no hem anat cap dia a l’hort perquè el tenim adormit. Va ser durant la tardor quan vàrem feinejar als bancals. Vàrem treure les males herbes, airejar i adobar la terra. Vàrem airejar fangant amb la fanga i vàrem adobar-ho amb compost. Només vàrem sembrar les hortalisses sofertes, les que resisteixen el fred i les glaçades. Vàrem sembrar en lluc les faves, els alls i els pèsols i en canvi els espinacs els vàrem sembrar en línia.

L'Era de Dalt Hort CI 1

Els de les classes de segon, per sembrar en lluc vam utilitzar un regle de pagès i vàrem fer foradets separats a 20 cm de distància. Els forats els vàrem fer a una profunditat de 2 o 3 vegades la mida de la llavor i els vàrem sembrar en grupets.
Val a dir que d’eines no en vàrem fer servir gaires perquè ja les portàvem posades: les nostres mans. De totes maneres, a més de les mans vàrem utilitzar la fanga, pales (per aplanar), el regle de pagès i el plantador.

L'Era de Dalt Hort CI 2

Quan vàrem fer la devolució i vàrem parlar del que havíem après vàrem descobrir que ja ens havíem tornat una mica savis sobre el tema de l’hort i que, a més, ens havíem plantejat diferents preguntes que hauríem d’investigar: Per què el pagès del mercat ens va vendre les llavors pintades? Per què vàrem sembrar les llavors separades? Per què vàrem ficar unes quantes llavors a cada forat? Com es fa el compost? …
Els nens i nenes de primer vam fer el mateix procés, no vam plantar espinacs, però vam comprar plançons de coliflor i de ceba al pagès i els vam plantar.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.